24.12.2016 10:10

Rijkaard gaat niet meer voor het trainerschap

Frank Rijkaard is niet van plan om ooit nog als trainer aan de slag te gaan in de voetballerij. De oud-voetballer sluit een terugkeer in het wereldje niet uit, maar een vervolg als trainer krijgt zijn carrière in ieder geval niet.

De 54-jarige Rijkaard kan al terugblikken op een mooie carrière, met Sparta, FC Barcelona en Galatasaray op zijn cv. Daarnaast was Rijkaard bondscoach van het Nederlands elftal en Saoedi-Arabië, wat zijn laatste trainersklus in zijn carrière was. "Mogelijk dat ik ooit weer open sta voor een functie in het voetbal, maar dan moet ik daar volledig achter staan. Alleen zal dat niet meer als trainer zijn", is Rijkaard heel stellig in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben een paar jaar geleden (in 2013, als bondscoach van Saoedi-Arabië, red.) als trainer gestopt, omdat ik andere prioriteiten in mijn leven heb gesteld. Zoals dagelijks het opgroeien van mijn kinderen van nabij te ervaren. Zo haal ik geluk vanuit een ander ambitieniveau." Rijkaard speelde in zijn carrière voor Ajax, Real Zaragoza en AC Milan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner