24.12.2016 09:17

Directie tevreden over Bosz: "Een nieuw elan"

Peter Bosz zit tevreden op de bank in de Amsterdam ArenA. Ajax wint met 1-0 van Excelsior. (29-10-2016)
Peter Bosz zit tevreden op de bank in de Amsterdam ArenA. Ajax wint met 1-0 van Excelsior. (29-10-2016)

Buiten de vroege uitschakeling in het bekertoernooi om is men bij Ajax zeer tevreden over de input van trainer Peter Bosz. Edwin van der Sar stelt dat de eindverantwoordelijke in Amsterdam een frisse wind met zich meebrengt.

"Peter Bosz bracht nieuw elan in het elftal en durfde veranderingen door te voeren. In september kwamen er wat andere spelers in de ploeg en het elftal is gaan draaien." Dit gebeurde nadat Ajax werd uitgeschakeld in de play-offs voor de Champions League, maar op een niveautje lager ging het de Amsterdammers goed af.

"Al snel was Ajax zeker van overwintering in de Europa League, waardoor de jonge spelers kansen kregen", blikt Van der Sar in De Telegraaf terug op de laatste twee groepsduels. "Dat vind ik een goede ontwikkeling, omdat het de volgende stap is voor onze talenten om basisspeler te worden bij Ajax. Het spel van Ajax wekt over de hele linie veel vertrouwen en zo kijken we, mede door de manier van voetballen tegen PSV, ook naar de tweede helft van het seizoen. Ik ben benieuwd hoe Feyenoord zich daarin gaat manifesteren. Ajax gaat vanaf het begin de druk erop zetten."

Ajax staat halverwege het seizoen tweede, met vijf punten achterstand op koploper Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner