22.12.2016 13:47

Bondscoach over Ziyech: "Het is een keuze"

Hervé Renard heeft toegelicht waarom hij ervoor kiest om Hakim Ziyech niet op te nemen in de Marokkaanse selectie voor de Afrika Cup. De bondscoach vond het niet makkelijk om de Ajacied te passeren, maar Renard geeft de voorkeur aan anderen.

Op de website van de Marokkaanse voetbalbond geeft Renard tekst en uitleg. "Ik heb de keuze uit verschillende sterke aanvallende middenvelders, die achter de aanval kunnen spelen. Mijn keuze is gevallen op Younes Belhanda, die nu met Olympique Nice in de top van de Ligue 1 speelt, en op Mbark Boussoufa, die bij Al-Jazira speelt maar wel veel ervaring en een uitzonderlijke mentaliteit heeft."

Renard geeft aan dat hij niet twijfelt aan de kwaliteiten van Ziyech. "Het is een keuze die je maakt en hij heeft de laatste drie duels niet veel gespeeld bij Ajax", aldus de bondscoach. "Het is voor spelers met dergelijke kwaliteiten moeilijk voor de speler zelf, maar ook voor de staf en de groep, als ze op de bank zitten. Het is dan een keuze. Ik heb dan liever dat hij bij zijn club blijft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner