20.12.2016 22:08

De Bruyne snapt de frustraties van Guardiola

Kevin De Bruyne zet Manchester City met een rake vrije trap op een 2-1 voorsprong tegen FC Barcelona. (01-11-2016)
Kevin De Bruyne zet Manchester City met een rake vrije trap op een 2-1 voorsprong tegen FC Barcelona. (01-11-2016)

Kevin De Bruyne werkt dit seizoen voor het eerst samen met Pep Guardiola. De Spaanse oefenmeester is dit seizoen eindverantwoordelijke bij Manchester City, maar presteert wisselvallig. De Bruyne voelt af en toe wel wat medelijden met zijn coach.

Guardiola wil ook bij The Citizens vanuit zijn succesvolle voetbalfilosofie spelen. "Enerzijds past hij zich aan, anderzijds wil hij altijd dominant voetballen en de anderen in moeilijkheden brengen", beaamt De Bruyne in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Het probleem is dat veel ploegen ons zeer gesloten opvangen, zodat het sowieso zoeken is in dat deel van het veld. Waar Pep het meest door verrast is, is dat er hier nog steeds heel veel ploegen met lange ballen spelen."

"Hij denkt soms dat de ploegen gaan proberen te voetballen, omdat ze dat ook tegen andere teams doen, maar als het dan tegen ons is, is dat niet het geval. Ik denk dat het voor hem soms wat stom moet zijn. Hij steekt zoveel tijd en energie in het zoeken van dingen, waar de ruimte kan liggen, maar zegt dan tegen ons dat de tegenstander toch wel de lange bal zal gebruiken. Volgens mij moet hij soms denken: waarom doe ik dit allemaal?", aldus de Belgische middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner