29.11.2016 15:33

Schaken is eerlijk: "Plezier neemt af bij mij"

Ruben Schaken baalt na een nieuwe nederlaag voor ADO Den Haag. Zijn ploeg gaat met 2-1 onderuit tegen PEC Zwolle. (30-09-2016)
Ruben Schaken baalt na een nieuwe nederlaag voor ADO Den Haag. Zijn ploeg gaat met 2-1 onderuit tegen PEC Zwolle. (30-09-2016)

ADO Den Haag leed zaterdag alweer de negende nederlaag van het seizoen. De Hagenaars gingen tegen PSV met 3-1 ten onder. De irritaties nemen langzamerhand toe in de Hofstad. Ook bij aanvaller Ruben Schaken.

De ploeg van trainer Željko Petrović draait al twee maanden slecht en Schaken is niet meer verzekerd van een basisplaats. "Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Het plezier neemt wel af bij mij", geeft de vleugelaanvaller toe in gesprek met Omroep West. "Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Ik speel op dit moment in een andere rol. Je wilt acties maken en voorzetten geven, maar ik moet noodgedwongen op het middenveld spelen omdat het voetbal ons een beetje in de steek laat."

ADO neemt het voor de winterstop nog op tegen FC Utrecht, NEC en Sparta Rotterdam. Er is de ploeg van Petrović veel aan gelegen om toch nog met een goed gevoel de eerste competitiehelft af te sluiten. Schaken beseft dat er de komende tijd punten gepakt moeten worden. "De nederlaag tegen PSV hadden we in principe ingecalculeerd. De komende weken gaat het erom", aldus de 34-jarige aanvaller.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner