28.11.2016 21:13

Liverpool moet ster zes weken missen

Philippe Coutinho zal Liverpool niet bij kunnen staan in de komende weken. De Braziliaan viel tegen Sunderland uit met een enkelblessure en na onderzoek blijkt de spelmaker zes weken verstek te moeten gaan.

Coutinho, met zes doelpunten gedeeld topscorer in het elftal van Jürgen Klopp, viel aan het eind van de eerste helft van de wedstrijd die Liverpool zaterdag met 2-0 won uit met een op het oog zware kwetsuur. Gevreesd werd zelfs voor een gebroken enkel, maar dat bleek al gauw ongegronde angst. Onderzoek in een ziekenhuis wijst uit dat er een ligament beschadigd is, een conditie die over het algemeen zo’n zes weken nodig heeft voor een volledig herstel.

De timing is ongelukkig te noemen. In december heeft Liverpool de lokale derby tegen Everton alsmede de kraker tegen Manchester City op het programma staan. Tevens zal de kleine Braziliaan er niet bij zijn tijdens de volgende wedstrijden van de Reds in de bekertoernooien. Liverpool staat momenteel tweede in de Premier League met een achterstand van slechts één punt op koploper Chelsea.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner