27.11.2016 21:16

Weghorst treurt een beetje na ruime winst

Wout Weghorst krijgt de kans om vanaf de strafschopstip zijn tweede van de middag te maken, maar hij schiet de bal over het doel van Bram Castro. (27-11-2016)
Wout Weghorst krijgt de kans om vanaf de strafschopstip zijn tweede van de middag te maken, maar hij schiet de bal over het doel van Bram Castro. (27-11-2016)

AZ deed zondagmiddag goede zaken in de subtop van de Eredivisie, door zelf te winnen van Heracles Almelo. SC Heerenveen verloor tegen Ajax, waardoor AZ de nieuwe vier is. Mooie dingen voor Wout Weghorst, die toch een beetje sip was na afloop.

Het werd maar liefst 5-1 in het AFAS Stadion, maar daar had eigenlijk een doelpunt bij gemoeten. Bij een 3-0 stand kreeg AZ een penalty, maar die jaagde Weghorst over. "Dat is het enige minpunt. Daar baal ik toch wel een beetje van. Anders stond ik op negen goals en was ik topscorer van Nederland geweest en dat was wel mooi geweest."

Weghorst heeft de topscorerslijst van Nederland goed in het hoofd, want de aanvaller van AZ staat momenteel op acht goals. Enes Ünal (FC Twente) en Nicolai Jørgensen (Feyenoord) doen het vooralsnog beter dan Weghorst, met negen doelpunten. Toch overheerst het blije gevoel bij Weghorst, die zelf de 2-0 scoorde tegen Heracles Almelo.

"We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. Je zou kunnen zeggen dat we een aantal kansen onbenut laten, maar van de andere kant creëren we ook veel kansen. Ik heb veel aan de club te danken en daar ben ik blij mee. Het is dan extra leuk om aan je oude club te laten zien, hoe je je hebt ontwikkeld." Weghorst speelde twee seizoenen in dienst van Heracles Almelo, voordat AZ hem wegkocht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner