24.11.2016 16:16

Dijkhuizen: "Je doet er opeens niet meer toe"

Zeven maanden geleden sloeg het noodlot toe voor Henk Dijkhuizen. De rechtsback liep tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Roda JC een zware knieblessure op, waarvan hij nog steeds niet is gerevalideerd. Omdat zijn contract bij Roda JC de afgelopen zomer afliep, is Dijkhuizen inmiddels een tijdje werkloos.

De 24-jarige verdediger vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat het hem altijd voor de wind ging. "En nu ben ik opeens die jongen met een ziektewetuitkering. Ik ben van nature optimistisch. Maar er zijn momenten dat ik behoorlijk in zak en as zit. Je doet er opeens niet meer toe. Je staat er alleen voor, bent volledig uit de picture en verdient niks. Nu merk ik pas dat de voetballerij een keiharde wereld is."

Totdat hij de zware knieblessure opliep, was Dijkhuizen door een aantal clubs gewild. "Het zag er allemaal prima uit. Tot die stomme knieblessure dan. Dan zeggen diezelfde clubs opeens: 'Tot ziens'. Je bent een nummertje, hè. Confronterend. Gelukkig mag ik bij Roda gratis aan mijn herstel werken. Anders was ik mijn paar spaarcenten ook nog kwijt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner