24.11.2016 12:20

Gerrard hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Steven Gerrard heeft een punt achter zijn carrière als betaald voetballer gezet. De 36-jarige middenvelder heeft een aflopende verbintenis bij Los Angeles Galaxy en besloot onlangs al deze niet te verlengen.

Gerrard heeft de speculaties in de media de kop ingedrukt en via een officieel statement laten weten dat hij is gestopt. "Na de recente speculatie in de media rondom mijn toekomst kan ik nu bevestigen dat ik een punt zet achter mijn carrière. Ik heb een geweldige carrière gehad en ik ben dankbaar voor elk moment bij Liverpool, de Engelse nationale ploeg en Los Angeles Galaxy", aldus de 36-jarige Gerrard in zijn statement.

"Ik heb ontzettend veel mooie momenten meegemaakt tijdens mijn carrière en ik ben trots op het feit dat ik meer dan zevenhonderd wedstrijden voor Liverpool heb mogen spelen, het merendeel als aanvoerder en dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan successen op Anfield, natuurlijk zal ik die avond in Istanbul nooit meer vergeten", doelt Gerrard op de Champions League-winst in 2005.

"Ik voel me bovendien vereerd dat ik mijn land 114 keer heb mogen verdedigen en het is ook een eer dat ik de aanvoerdersband heb mogen dragen bij de Engelse nationale ploeg. Ik kijk met trots terug op elke keer dat ik het Engelse shirt mocht aantrekken." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner