16.11.2016 22:03

Cannavaro: "Het is niet de fout van De Boer"

Fabio Cannavaro vindt het jammer dat Frank de Boer is ontslagen als coach van Inter Milaan. De oud-prof is van mening dat de Nederlandse oefenmeester meer tijd had moeten krijgen van de clubleiding. Hij hekelt het beleid van de bestuurders bij Inter.

De Boer werd kort voor het begin van het nieuwe seizoen aangesteld als trainer bij Inter, maar werd na tachtig dagen alweer ontslagen vanwege teleurstellende sportieve prestaties. Stefano Pioli is vervolgens aangesteld als nieuwe trainer van de gevallen Italiaanse club. Cannavaro vindt het een slechte ontwikkeling. "Frank de Boer heeft in Nederland laten zien dat hij zeker een goede trainer is", aldus Cannavaro tegenover Sky Sports.

Volgens de wereldkampioen van 2006 kon De Boer weinig doen aan zijn snelle ontslag. "Het is niet zijn fout. Die ligt bij degenen die hem aan hebben gesteld en nog steeds bij Inter werken. Het is een beetje een cultuur geworden in het voetbal en dat is slecht. Een coach heeft de tijd nodig om zijn spelers, de omgeving, de fans en de cultuur van de club te leren kennen. Je kunt niet alles in twee of drie maanden voor elkaar krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner