16.11.2016 20:43

Rol van Stekelenburg is veranderd bij Oranje

Maarten Stekelenburg is sinds kort weer verzekerd van een plekje onder de lat bij het Nederlands elftal. De doelman maakte dit jaar na een lange periode zijn rentree bij Oranje en heeft de technische staf daar verbaasd. Stekelenburg is als persoon veranderd.

De huidige keeper van Everton FC toont vooral meer betrokkenheid ten opzichte van jongere spelers. "Ik had de bondscoach al een paar jaar niet gesproken", vertelt Stekelenburg over zijn contact met Danny Blind in Voetbal International. "We hebben in die periode ook nooit gebeld of zo, dus in dat licht is het niet raar dat ze me veranderd vonden. Want wie verandert niet in vier jaar? Ik ben ouder geworden, meer ervaren, rústiger. Ik was opeens een routinier tussen veel jonge jongens."

"Wie ouder wordt, is veel minder met zichzelf bezig. Toen ik zelf jong was, dacht ik ook vooral aan mijn eigen spel", vervolgt de 34-jarige doelman. "Nu weet ik wat ik kan, waarin ik goed ben en heb ik tijd om om me heen te kijken. Het viel me op dat er weinig werd gecommuniceerd in de ploeg, een belangrijk aspect in voetbal. Ik heb geprobeerd te helpen waar ik kon. Meedenken over standaardsituaties, praten, coachen. Voor mij was dat vrij normaal, maar voor wie mij lang niet had gezien, kan ik me indenken dat het misschien even apart overkwam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner