16.11.2016 15:46

Hoekman blijft toch werkzaam voor NEC

Danny Hoekman blijft toch verbonden aan NEC Nijmegen. Hoekman moest in september vertrekken als technisch manager, leek opnieuw aangesteld te worden, maar zal nu als extern technisch adviseur toch werkzaam blijven voor NEC.

Edwin de Kruijff werd woensdag aangesteld als technisch manager bij NEC, maar ook Hoekman zal de Nijmegenaren helpen met het technische beleid. Hoekman gaat zich bij NEC bezighouden met onder andere het analyseren van wedstrijden, scouting, de jeugdopleiding en mogelijke strategische samenwerkingen in het binnen- en buitenland. 

"Ik ben content dat we, na de constructieve gesprekken met Bart van Ingen (algemeen directeur van NEC, red.), tot deze samenwerking zijn gekomen", aldus Hoekman op de clubsite van de Nijmegenaren. "Hierdoor kan ik een bijdrage blijven leveren om NEC, waar mijn hart ligt, op een hoger technisch niveau te krijgen. Ik zie het als waardering dat NEC na de adempauze mijn voetbalexpertise alsnog wil blijven gebruiken."

"We wilden Danny graag behouden voor de club", vertelt Van Ingen. "Hij kent de geschiedenis, cultuur en identiteit van de club en hij denkt graag mee over de toekomst vanuit een echt voetballersperspectief. We hebben in de voorbije periode in goede en open gesprekken gepraat over de club, de wijze waarop we een nieuwe technische structuur neer wilden zetten en over de rol die hij zou kunnen vervullen. Met Danny vanuit een externe adviesfunctie zijn we tot een goede oplossing gekomen waar we beiden veel vertrouwen in hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner