16.11.2016 12:07

Hoedt geniet in Italië: "Heeft zijn charme"

Wesley Hoedt in actie voor Lazio tijdens het competitieduel met Cagliari. (26-10-2016)
Wesley Hoedt in actie voor Lazio tijdens het competitieduel met Cagliari. (26-10-2016)

Wesley Hoedt is blij dat hij op dit moment actief is in de Italiaanse competitie. In 2015 verruilde de centrale verdediger AZ Alkmaar voor Lazio. Hoedt verveelt zich naar eigen zeggen geen moment in Rome.

"Voetbal is hier net politiek en dat heeft echt zijn charme. De Eredivisie is een mooie competitie, maar er zit verder geen verhaal omheen. De Serie A heeft veel verschillende dimensies, maar die moet je wel leren begrijpen", vertelt Hoedt aan Voetbal International. "Status en aanzien spelen een grote rol. Als in Nederland een jonge en oude speler gelijkwaardig zijn, krijgt de jonge speler vaak de voorkeur vanwege zijn potentie."

"Hier is dat precies andersom", vervolgt de mandekker. "Hier kiest een trainer dan op basis van status, leeftijd en respect voor de oudere speler. Daar heb ik erg aan moeten wennen. Daarom ben ik er ook trots op hoe ik me hier staande houd. Ik kwam vorig jaar gratis over van AZ, vertegenwoordigde dus geen investering en er was dus helemaal geen extra druk om mij te laten spelen. Toch heb ik inmiddels meer dan veertig wedstrijden voor Lazio gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner