07.11.2016 14:31

'Ødegaard vertrekt in januari bij Real Madrid'

Martin Ødegaard gaat Real Madrid in januari tijdelijk verlaten. De zeventienjarige middenvelder vertrekt hoogstwaarschijnlijk op huurbasis naar de Franse competitie.

De Noorse middenvelder debuteerde op vijftienjarige leeftijd namens Strømsgodset IF. Ødegaard had 25 officiële wedstrijden, daarin wist hij vijf keer te scoren, nodig om Real Madrid te overtuigen. Ødegaard, die inmiddels ook negen interlands achter zijn naam heeft staan, tekende een contract tot de zomer van 2021 bij de Spaanse grootmacht, maar zijn avontuur in de hoofdstad van Spanje is vooralsnog geen groot succes.

Tijdens het seizoen 2014/2015 speelde de Noor één keer voor de hoofdmacht van Real Madrid. De middenvelder speelde daarnaast ook 56 officiële wedstrijden voor Real Madrid Castilla. Volgens Marca komt er in januari echter een tijdelijk einde aan het dienstverband van Ødegaard bij Real Madrid. Stade Rennes is namelijk van plan om de jongeling voor een half seizoen te huren van Real Madrid. De Spanjaarden willen dat de Noor ervaring opdoet op een hoger niveau en zijn naar verluidt van plan om mee te werken aan een tijdelijk vertrek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner