05.11.2016 12:09

Wenger ziet Özil groeien naar status Bergkamp

Met een prachtig doelpunt zorgt Mesut Özil (r.) ervoor dat Arsenal met 2-3 wint bij Ludogorets Razgrad. (01-11-2016)
Met een prachtig doelpunt zorgt Mesut Özil (r.) ervoor dat Arsenal met 2-3 wint bij Ludogorets Razgrad. (01-11-2016)

Arsène Wenger is een groot bewonderaar van Mesut Özil. De aanvallende middenvelder staat vooral bekend om zijn inzicht en assists. De laatste tijd voegt hij daar ook de nodige doelpunten aan toe. Wenger verwacht dat Özil dezelfde status kan krijgen als die Dennis Bergkamp had bij Arsenal

"Hij kan de status van Bergkamp krijgen, als hij zijn toekomst aan ons verbindt. Ik zie wel vergelijkingen tussen beide spelers", vertelt de Franse trainer aan Sky Sports. "Dennis speelde lang bij de club en stopte op zijn 38ste bij ons. Dat zou betekenen dat Mesut nog tien jaar bij ons moet spelen. Om een legende te worden, moet je een lange periode bij één club actief zijn." De Duits international kwam in 2013 over van Real Madrid.

"Ik geloof dat hij nu een leeftijd heeft bereikt waarop hij volwassen wordt. Hij is nu 28 en meer gefocust op de efficiëntie. Toen hij hier kwam, was het meer een speler die zich richtte op mooi voetbal. Hij heeft ook meer diepgang, waardoor hij nu meer in scoringspositie komt. Mesut legt zichzelf ook veel druk op en wil continu presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner