31.10.2016 13:30

Löw verlengt contract bij Duitse voetbalbond

Joachim Löw blijft langer aan als bondscoach van Duitsland. De Duitse oefenmeester verlengde maandag zijn contract bij de Duitse voetbalbond tot de zomer van 2020. Löw had nog een contract tot medio 2018.

Löw is al sinds 2004 betrokken bij Die Mannschaft. Tussen 2004 en 2006 fungeerde hij nog als assistent-trainer onder Jürgen Klinsmann, maar na diens vertrek werd Löw doorgeschoven als bondscoach. Twee jaar geleden werd Löw met Duitsland wereldkampioen, maar afgelopen zomer werden de Duitsers in de halve finale van het EK uitgeschakeld door gastland Frankrijk. 

Duitsland, dat goed is begonnen aan de WK-kwalificatie, blijft vertrouwen houden in Löw en de bondscoach voelt zich ook op zijn plek bij het nationale elftal. "Ik voel het volledige vertrouwen van de bond", aldus de bondscoach, nadat hij zijn handtekening onder zijn nieuwe verbintenis had gezet. "Als het hoofd en hart allebei 'ja' zeggen, is het niet zo moeilijk."

De eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd voor Duitsland is op 11 november tegen San Marino. Vier dagen later volgt een oefenwedstrijd tegen Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner