26.10.2016 12:25

Armenteros: "Feyenoord was prachtige optie"

Samuel Armenteros maakte in 2013 de overstap van Heracles Almelo naar Anderlecht, maar inmiddels is de aanvaller weer terug op het oude nest. Naar eigen zeggen leerde de 26-jarige veel van Graziano Pellè tijdens zijn periode in het shirt van Feyenoord.

"Feyenoord was natuurlijk een prachtige optie, maar ik had daar één probleem: Graziano Pellè", vertelt de voorhoedespeler aan Voetbal International. "Ik wist dat de kans klein was dat ik op de enige positie waar ik echt graag wilde spelen terecht zou komen. Hij was de beste voetballer van Nederland, ik moest op de flanken concurreren met Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken."

"Mijn rendement was niet zo hoog, maar ik heb best een aardig jaar gehad bij Feyenoord. Ik ben door alles wat ik heb meegemaakt juist een betere speler geworden, dat weet ik zeker. Denk jij dat je een mindere voetballer wordt als je elke dag met Graziano traint? Dat was puur genieten. Mensen vergissen zich altijd in hem."

"Hij wordt nog weleens weggezet als een simpele spits, die alleen maar een neusje voor de goal heeft. Maar geloof me: die man heeft echt voetbal-intelligentie. Daar stond ik echt van te kijken. Bovendien is Pellè gewoon een monster van een vent."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner