23.10.2016 13:58

Clubtopscorer Hoesen verwezen naar de bank

Geen Danny Hoesen bij FC Groningen zondagmiddag in het duel tussen FC Groningen en AZ. Bij AZ krijgt Guus Til een basisplaats en ook Ron Vlaar keert weer terug in de basiself.

FC Groningen begint zonder clubtopscorer Hoesen. De spits, die dit seizoen al voor vier doelpunten zorgde, begint vanaf de bank. Opvallend is dat trainer Ernest Faber evenmin plek heeft voor twee andere spelers die al meer dan eens scoodrden: ook Oussama Idrissi en Mimoun Mahi beginnen in het Noordlease Stadion op de bank. Bryan Linssen en Tom van Weert moeten tegen AZ voor de doelpunten gaan zorgen bij de verrassende hekkensluiter van de Eredivisie.

John van den Brom stapt af van het systeem met twee centrumspitsen. Fred Friday begint in het noorden in de punt van de Alkmaarse aanval, waarmee zowel Wout Weghorst als Robert Mühren tot de reservebank veroordeeld zijn. Op het middenveld is plek ingeruimd voor Til, de jonge middenvelder die met een paar sterke optredens indruk heeft gemaakt in Alkmaar. Vlaar was donderdag niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv, maar staat nu weer centraal achterin.

Volg het duel tussen FC Groningen en AZ hier LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner