21.10.2016 22:27

Koscielny: "Met beide benen op de grond"

Arsenal boekt de laatste weken prima resultaten, zowel in eigen land als in Europa. Toch wil Laurent Koscielny nog niet van enige jubelstemming weten. De Franse aanvoerder van de Engelsen beseft dat er meer voor nodig is om kampioen te worden.

In de Champions League werd PFC Ludogorets Razgrad met 6-0 afgedroogd en in de Premier League werd Chelsea met 3-0 verslagen. Duidelijke cijfers voor de gedeelde koploper van Engeland, maar tegenover Sky Sports oogt Koscielny nuchter genoeg. "We moeten met beide benen op de grond blijven staan. Ons team is beter dan voorgaande jaren, met meer ervaring. De competitie duurt echter nog heel erg lang. Het is een marathon, geen sprint."

"Als je kampioen wil worden, moet je de moeilijke wedstrijden ook winnen. Het belangrijkste is dat je de duels wint waarin je niet goed speelt." Arsenal wordt de laatste jaren geprezen om het mooie voetbal dat de club speelt, maar in de laatste tien jaar werden maar vier prijzen gepakt. De Gunners pakten in 2014 en 2015 de FA Cup en de ploeg won in die jaren ook de Community Shield.

Arsenal lijkt zich dit seizoen wel weer te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De laatste jaren komt de formatie uit Londen de groepsfase makkelijk door, maar in 2010 was het voor het laatst dat de club de achtste finale overleefde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner