11.10.2016 22:42

Eenvoudige zege Duitsland, remise Engeland

Duitsland is ook na de derde wedstrijd foutloos in de kwalificatiereeks. Die Mannschaft rekende voor eigen publiek af met Noord-Ierland: 2-0. Engeland speelde met 0-0 gelijk in en tegen Slovenië en leed het eerste puntverlies.

De Duitsers hadden slechts iets meer dan een kwartier nodig om de Noord-Ieren over de knie te leggen. Julian Draxler opende na dertien minuten spelen de score op aangeven van Thomas Müller. Vier minuten later was het weer raak voor Duitsland, dat via Sami Khedira op 2-0 kwam. De scoredrift van de Duitsers leek daarmee gestild, want in het restant van het duel werd niet meer gescoord.

In de groep van Duitsland behaalde San Marino bijna een historisch punt op bezoek bij Noorwegen. Er stond lange tijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, maar de Noren stelden een kwartier voor tijd orde op zaken. Noorwegen won uiteindelijk met 4-1. Tsjechië verkeek zich op Azerbeidzjan en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Azerbeidzjan is na drie wedstrijden de verrassende nummer twee in Groep C, Duitsland gaat soeverein aan de leiding.

In Groep E slaagde Polen er in de blessuretijd in om Armenië van zich af te schudden. De Armenen speelden een uur lang met een man minder en incasseerden pas vlak voor tijd de 2-1. Montenegro verraste vriend en vijand door in Denemarken met 0-1 te winnen. De Montenegrijnen zijn samen met Polen de koploper in de groep en mogen hopen op kwalificatie voor het WK.

Engeland kwam niet voorbij Slovenië, maar het andere Britse land in Groep F boekte een resultaat dat nog een stuk minder goed was. Schotland ging met liefst 3-0 onderuit bij Slowakije en staat nu vierde in de kwalificatiegroep. Litouwen schuift door de 2-0 overwinning op Malta op naar de tweede plek, maar lijkt geen serieuze kandidaat om zich te plaatsen voor het WK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner