11.10.2016 16:05

Miljoenenaankoop doodongelukkig bij Everton

Met hoge verwachtingen maakte Oumar Niasse in februari de overstap van Lokomotiv Moskou naar Everton. The Toffees legden circa achttien miljoen euro neer voor de Senegalese spits, die zijn belofte niet heeft kunnen inlossen. Niasse voelt zich naar eigen zeggen doodongelukkig in Liverpool.

Niasse komt dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Ronald Koeman. De Nederlander liet de aanvaller alleen in een oefenduel een helft meespelen en maakte vervolgens geen gebruik meer van Niasse. Sindsdien maakt de spits deel uit van het beloftenteam van Everton. "Het is treurig, heel erg treurig. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik dit verdien. Maar het enige wat ik kan doen is blijven knokken om dingen te veranderen. Ik ga er verder geen drama van maken, ik weet dat het slechts een fase is", aldus Niasse in gesprek met The Guardian.

Of het daadwerkelijk slechts een fase is, is te betwijfelen. Koeman liet begin augustus weten de Senegalees niet nodig te hebben en de Nederlandse trainer voegt vooralsnog daad bij woord. "Ik zit in de kleedkamer bij het onder-23 team, maar heb niet eens een locker. Iedereen heeft er een waar ze hun spullen kwijt kunnen, maar ik niet", treurt de spits, die naar alle waarschijnlijkheid in januari via de achterdeur Goodison Park verlaat. Niasse speelde slechts zeven wedstrijden voor Everton en scoorde niet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner