10.10.2016 20:22

Rooney blijft aanvoerder van de Engelsen

Wayne Rooney kent een turbulente tijd. De aanvoerder van de Engelse nationale ploeg werd uitgefloten op Wembley en hoeft ook niet te rekenen op een basisplaats tegen Slovenië. Toch blijft Rooney de eerste aanvoerder.

Ondanks alle kritiek, looft bondscoach Gareth Southgate zijn aanvaller annex middenvelder. "Niet alleen accepteerde Rooney de beslissing met professionalisme, maar hij wilde vandaag ook met de pers praten. Zolang ik de leiding heb, is Rooney de aanvoerder van mijn team. Deze week versterkte hem als leider van de groep."

Toch zal Rooney in het WK-kwalificatieduel met Slovenië niet in de basis beginnen. De topscorer aller tijden van de Engelsen werd zaterdag uitgefloten tegen Malta (2-0 zege), maar zijn reservebeurt heeft niets met dat optreden te maken. "We keken naar de strijdwijze van Slovenië. Op basis daarvan hebben we een middenveld samengesteld. Het is geen reflectie op het optreden van Rooney afgelopen weekend. We waren juist heel tevreden met hoe hij speelde", aldus Southgate op de persconferentie.

Rooney zelf zat ook bij de persconferentie. De 30-jarige Rooney respecteert de keuze van zijn trainer. "Ik zal de spelers steunen en klaar zijn om in het veld te komen als de ploeg dat nodig heeft. Ik ben heel trots op mijn land, zowel op het veld als vanaf de bank."

De speler van Manchester United wordt vaak op verschillende plekken gepositioneerd. Op het EK speelde Rooney als middenvelder, terwijl hij vooral als aanvaller werd gezien. Ook onder Southgate wisselt Rooney van positie. "Ik ben eraan gewend om op meerdere posities te spelen. Soms wel drie of vier per wedstrijd. Het heeft geen impact op mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner