08.10.2016 15:24

Tanković baalt: "Ben om me heen gaan kijken"

Muamer Tanković in actie voor Jong AZ in het duel met UNA. De Zweedse aanvaller hoeft niet te rekenen op veel speeltijd in de hoofdmacht. (25-09-2016)
Muamer Tanković in actie voor Jong AZ in het duel met UNA. De Zweedse aanvaller hoeft niet te rekenen op veel speeltijd in de hoofdmacht. (25-09-2016)

Muamer Tanković baalt momenteel van zijn situatie bij AZ. De Zweedse aanvaller hoeft dit seizoen niet te rekenen op veel speeltijd in het eerste elftal onder trainer John van den Brom. Van een transfer kwam het afgelopen zomer echter niet.

Tanković maakte in de zomer van 2014 de overstap van het Engelse Fulham FC naar AZ, maar wist tot op heden geen basisplaats te veroveren bij de Alkmaarders. "Ik wilde graag spelen, alleen gaf de trainer andere spelers de voorkeur. Vandaar dat ik om me heen ben gaan kijken. Uiteindelijk is er niets gebeurd en ben ik bij AZ gebleven. Dat was echter absoluut geen teleurstelling, want ik wilde graag bij AZ blijven", legt de 21-jarige Tanković uit aan AZ Fanpage.

Er zit voor Tanković niets anders op dan wachten op zijn kans. Voorlopig speelt de Zweed zijn wedstrijden bij Jong AZ in de Tweede Divisie. Daar doet de vleugelaanvaller het al het hele seizoen geweldig. Afgelopen weekend was Tanković vier keer trefzeker tegen het beloftenelftal van Vitesse. "Ik denk dat ik de laatste weken goed bezig ben. Ik heb wat dat betreft gedaan wat ik kon en hoop binnenkort mijn kans te krijgen. Maar uiteindelijk is de beslissing aan de trainer. Ik zal er echter klaar voor zijn."

Tanković speelde tot nu toe 45 duels in de Eredivisie, waarin hij acht keer wist te scoren. In totaal speelde de aanvaller 63 wedstrijden in dienst van AZ. Het contract van Tanković in Alkmaar loopt nog door tot de zomer van 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner