07.10.2016 14:37

Schweinsteiger welkom in VS: "Echte winnaar"

De situatie van Bastian Schweinsteiger bij Manchester United is niet bepaald rooskleurig. Manager José Mourinho doet geen beroep meer op Duitse middenvelder, die nog een contract voor twee seizoenen in Engeland heeft. In de Verenigde Staten zit men in ieder geval wel op Schweinsteiger te wachten.

Don Garber, de bondsvoorzitter van de Major League Soccer, ziet de komst van Schweinsteiger helemaal zitten. De bestuurder zou de 121-voudig international van Duitsland met open armen ontvangen. Natuurlijk volgen we de situatie van Bastian bij United", vertelt Garber aan Sky Sports. "We zouden hem hartelijk ontvangen. Ik heb bewondering voor hem en voor het succes dat hij met zijn teams had. Dat is geen toeval, het is een echte winnaar."

Eerder liet Lukas Podolski, een goede vriend van Schweinsteiger, weten graag samen in de Verenigde Staten te gaan voetballen. "Ik vind Amerika groots", vertelde de aanvaller van Galatasaray eind september tegen Bild. "Buitenlandse avonturen zijn goed voor de persoonlijkheidsontwikkeling en goed voor onze kinderen. Het moge duidelijk zijn dat ik samen met 'Schweini' in de Verenigde Staten wil spelen."

De 32-jarige Schweinsteiger werd afgelopen seizoen door Louis van Gaal naar Manchester gehaald, maar kwam door blessures tot slechts achttien wedstrijden in de Premier League. Sinds het vertrek van Van Gaal en de komst van Mourinho, heeft hij het erg lastig. De Portugees ziet het niet zitten in Schweinsteiger en op veel speeltijd hoeft hij dan ook niet te rekenen dit seizoen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner