06.10.2016 11:36

Stans eindelijk pijnvrij: "Het frustreert me"

NAC Breda-middenvelder Jeff Stans druipt teleurgesteld af tijdens het competitieduel met FC Den Bosch. (26-08-2016)
NAC Breda-middenvelder Jeff Stans druipt teleurgesteld af tijdens het competitieduel met FC Den Bosch. (26-08-2016)

Jeff Stans wist vooralsnog niet te voldoen aan de verwachtingen van het publiek van NAC Breda. De zomeraankoop moet een belangrijke rol op het middenveld spelen. De speler denkt hij die rol zich op korte termijn wel gaat toe-eigenen.

De eerste maanden van het seizoen kampte Stans met diverse pijntjes. "Het was ook heel erg zoeken in het begin. Daar ben ik dus niet tevreden over", vertelt de 26-jarige aan BN/De Stem. "Ik weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken op het spel. Dat lukte me hiervoor niet omdat ik teveel bezig was met randzaken. Dan bedoel ik met de dingen om me heen. Ik probeerde veel met die jonge gasten bezig te zijn."

"Zo zit ik in elkaar. Ik ben iemand die zich heel erg verantwoordelijk voelt binnen het team. In de eerste maanden hadden wij het als team lastig. Dat trek ik me dus aan. Het frustreert me. In het begin maakte ik me bijvoorbeeld druk om de opbouw. Ik was gewoon veel te veel hooi op mijn vork aan het nemen." Inmiddels gaat het volgens Stans weer de goede kant op.

"Ik ben nu weer lekker rustig in mijn hoofd. En ik ben pijnvrij. Dat voelt heerlijk en het is lekker omdat ik dat hier bij NAC nog niet gehad heb. Ondertussen begint ook het elftal beter te draaien. Er komt steeds meer lijn in. De omgeving om in te werken is voor mij rustiger geworden en dan weet ik zeker dat ik mijn stempel op het spel kan gaan drukken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner