05.10.2016 21:00

Keeperstalent: "Ik laat me niet afleiden"

Gianluigi Donnarumma geldt als een van de grootste keeperstalenten van de wereld. Ondanks zijn zeventien jaar is hij al een vaste waarde bij AC Milan. Toch blijft hij nuchter onder zijn succes.

Mino Raiola is de zaakwaarnemer van Donnarumma. De Nederlander opperde dat zijn cliënt de beste doelman van de planeet kan worden. De jonge keeper laat zich echter niet van de wijs brengen door dit soort uitspraken. "Ik heb gehoord wat Raiola heeft gezegd, maar ik probeer daar niet aan te denken", vertelt Donnarumma aan RAI.

Donnarumma maakte vorig seizoen zijn debuut onder de lat bij AC Milan. Ook maakte hij dit jaar zijn debuut in het nationale team van Italië. "Ik probeer te genieten. Ik train iedere dag hard en dan zie ik wel waar ik terechtkom. Ik geef alles voor AC Milan, ik probeer het goed te doen in Milaan."

Dat zijn loopbaan nu wel erg snel gaat, is voor Donnarumma geen reden om naast zijn schoenen te gaan lopen. "Mijn moeder zegt altijd dat ik nederig moet blijven", vertelt de goalie. "Dat zegt ze altijd als ze me weer ziet. Ik heb geen tatoeages of piercings, ik heb een vriendin in Castellammare en ik dank haar dat ze altijd aan mijn zijde staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner