04.10.2016 14:00

Lahm verre van tevreden over niveau Bayern

Bayern München is ook dit seizoen weer koploper in de Bundesliga. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti is nog ongeslagen, maar volgens aanvoerder Philipp Lahm kan het spel van de Duitse landskampioen nog veel beter. De vleugelverdediger is verre van tevreden over wat Bayern momenteel laat zien.

De 32-jarige Lahm speelt al sinds 2005 in dienst van Bayern München en werd sinds dat jaar zeven keer kampioen van Duitsland. Ook dit seizoen staat de ploeg uit Beieren er weer prima voor in de Bundesliga, maar afgelopen weekend verspeelde de ploeg van Ancelotti voor het eerst punten. In de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln kwam Bayern niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Eerder die week ging de Rekordmeister met 1-0 onderuit tegen Atlético Madrid in de Champions League. "Dat zegt ons dat we nog veel te werk te doen hebben", vertelt Lahm in gesprek met het Duitse Kicker. "In aanvallend en verdedigend opzicht moeten we bekijken wat er beter kan en hoe we dat gaan doen. Op dit moment zijn we mijlenver verwijderd van het gewenste niveau."

Dat het allemaal nog niet zo soepel draait bij Bayern, is voor Lahm geen grote verrassing. "We hebben een nieuwe trainer, technische staf én onze speelstijl is veranderd. Het heeft tijd nodig om daar gewend aan te raken. We moeten ons goed voorbereiden op de zware wedstrijden die ons staan te wachten na de interlandperiode."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner