26.09.2016 15:18

'Burnley haalt international van Benin'

Stéphane Sessegnon heeft balbezit tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Watford (16-04-2016).
Stéphane Sessegnon heeft balbezit tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Watford (16-04-2016).

Stéphane Sessegnon staat op het punt om een contract te tekenen bij promovendus Burnley. De 32-jarige middenvelder is transfervrij nadat zijn contract bij West Bromwich Albion onlangs is afgelopen.

Sessegnon is geen onbekende op de Engelse velden. De behendige middenvelder vertrok in januari 2011 van Paris Saint-Germain naar Sunderland. Na tweeënhalf jaar bij The Black Cats te hebben gespeeld vertrok de international van Benin in de zomer van 2013 naar West Bromwich Albion. Bij zowel Sunderland als West Bromwich Albion was Sessegnon een vaste waarde, maar desondanks liet West Bromwich Albion de middenvelder transfervrij vertrekken.

Volgens L'Équipe krijgt de carrière van Sessegnon toch een vervolg in Engeland, aangezien Burnley van plan is om de middenvelder aan te trekken. Sessegnon, die zijn carrière begon in zijn vaderland bij Requins de l'Atlantique FC en ook onder contract stond bij US Créteil-Lusitanos en Le Mans UC 72, stond ook in de belangstelling van het Franse Montpellier HSC, maar de middenvelder kiest volgens het Franse medium voor Burnley.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner