24.09.2016 10:16

Jans: "Achahbar heeft boel beetje onderschat"

Anass Achahbar (r.) wint het kopduel van Ridgeciano Haps (l.) tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - AZ. De thuisploeg kan door het gewonnen kopduel denken aan aanvallen. (18-09-2016)
Anass Achahbar (r.) wint het kopduel van Ridgeciano Haps (l.) tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - AZ. De thuisploeg kan door het gewonnen kopduel denken aan aanvallen. (18-09-2016)

Anass Achahbar werd bij PEC Zwolle binnengehaald als de nieuwe nummer negen van de club, maar zes competitieduels en nul doelpunten later beginnen de twijfels toe te nemen. Ron Jans denkt dat Achahbar te licht over zijn stap naar Zwolle dacht.

De club haalde in de zomer met Nicolai Brock-Madsen een extra spits naar de Eredivisie. Trainer Jans vond dit nodig, aangezien Achahbar niet optimaal begon in Overijssel. "Hij is wat te zwaar binnengekomen", is Jans eerlijk. "Hij heeft toch de boel wat onderschat. Daar hoort op die manier binnenkomen bij. Dat mag gezegd."

"Daardoor moest hij vanaf dag één corrigeren. Hij heeft voor Feyenoord met name tegen PSV wel eens gespeeld en gescoord, maar bijna geen negentig minuten gehad in de Eredivisie. Zeker niet over een langere periode. Je ziet, en dat dat zie je bij meer jonge jongens bij ons, dat er daardoor wat moeite is om een laatste kwartier goed vol te maken."

Het duurt nog wel even voordat Achahbar op en top fit is voor een volledige Eredivisie-wedstrijd, voorspelt Jans. "Die slag maak je niet zomaar in één of twee maanden. We zijn met Anass keihard aan de slag gegaan. Het is nu al veel en veel beter." PEC Zwolle legde Achahbar deze zomer vast, nadat de spits bij Feyenoord nauwelijks speeltijd kreeg. De Nederlandse Marokkaan tekende een vierjarig contract bij de club.

Achahbar scoorde onlangs in de beker zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle. Tegen de amateurs van DVS'33 Ermelo was hij goed voor de 3-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner