21.09.2016 09:39

Wilmots trok fles champagne open na vertrek

De Belgische voetbalbond KBVB heeft van Marc Wilmots een flinke veeg uit de pan gekregen. De bondscoach vertrok na het EK in Frankrijk bij het nationale elftal. Enkele maanden later verwijt Wilmots de bond onder meer amateurisme.

"De ervaring van Vincent Kompany, een Jan Vertonghen, een Thomas Vermaelen en een Nicolas Lombaerts kan je niet vervangen in België. Daarom zijn we teruggezakt in de wedstrijd tegen Wales. Dat is normaal", vertelt de coach in een programma van VTM. "Ik ben tevreden over het parcours dat we gelopen hebben. Om een toernooi te winnen, heb je ook geluk nodig."

"Voor hetzelfde geld verloren we van Zweden en werden we vierde in onze groep. Bij terugkeer in België heb ik champagne gedronken met mijn vrouw, ik was vrij." Naar eigen zeggen mocht Wilmots na het EK aanblijven. Zelf zag hij daar geen heil in voor aanvang van de WK-kwalificatiereeks. "Sportief vond ik dat geen goede zaak. Dat hebben we ook gezien."

In België zijn enkele bestuurders van de bond eveneens werkzaam voor een club. "Of je werkt voor de nationale ploeg, of je werkt voor een club. Je kunt niet werken als televisiecommentator en werken als trainer bij de nationale ploeg. Dat is puur amateurisme. In België mag dat. Daar was ik tegen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner