17.09.2016 18:58

Dijks dankt vertrouwen Bosz: "Had ik nodig"

Mitchell Dijks (r.) snelt achter Zeca (m.), de aanvoerder van Panathinaikos, aan tijdens de eerste groepswedstrijd van de Europa League.
Mitchell Dijks (r.) snelt achter Zeca (m.), de aanvoerder van Panathinaikos, aan tijdens de eerste groepswedstrijd van de Europa League.

In de 67ste minuut brak de verdediger door aan de linkerkant waar hij ten val werd gebracht door tegenstander Giandomenico Mesto. Het resulteerde in een penalty voor de Amsterdammers, die op dat moment nadrukkelijk  naar de voorsprong zochten.

Davy Klaassen mistte in eerste instantie de penalty, maar in de rebound was het Jairo Riedewald die de latere eindstand van 1-2 op het scorebord zette. “Qua vechtlust heeft de wedstrijd ons veel vertrouwen gegeven”, vertelt Dijks tegenover Ajax TV. “In de wedstrijden tegen Go Ahead en Vitesse hielden we ook al de nul. Dat geeft veel vertrouwen voor de verdediging.”

Voor Dijks kwam de belangrijke rol in de eerste ronde van de Europa League op het juiste moment. Dijks: “Ik zat de laatste weken in een moeilijke fase. Het is dan extra lekker om belangrijk voor het team te zijn. Ik heb veel vertrouwen gekregen van de trainer en hoop deze vorm dan ook vast te houden.”

Dijks geeft verder aan te moeten wennen aan de tactiek van trainer Peter Bosz. “Er wordt door de trainer andere dingen gevraagd” , vervolgt de linksback. “Ik praat veel met de trainer. Dat geeft mij vertrouwen en rust, iets wat ik nodig heb.”

Zondag gaat het team van Peter Bosz en Mitchell Dijks op bezoek bij Heracles Almelo. Van de laatste elf ontmoetingen in Almelo won de club uit Amsterdam maar liefst negen keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner