15.09.2016 18:23

AZ begint groepsfase met Friday in de spits

Doelpuntenmaker Dabney dos Santos (m.) viert de 1-0 van AZ tegen NEC met de supporters. (28-08-2016)
Doelpuntenmaker Dabney dos Santos (m.) viert de 1-0 van AZ tegen NEC met de supporters. (28-08-2016)

AZ begint de groepsfase van de Europa League met Fred Friday in de punt van de aanval. De Nigeriaan geniet de voorkeur boven Wout Weghorst. Verder heeft trainer John van den Brom besloten om Ilias Bel Hassani op de bank te laten. 

De nieuwe aanwinst van de Alkmaarders moet zo voorlopig nog even wachten op een nieuw optreden in Europees verband, de dribbelaar was eerder namelijk al actief toen Heracles Almelo in de voorrondes sneuvelde tegen het Portugese Arouca. Samen met Weghorst, die ook van Heracles kwam, moet hij toekijken hoe Van den Brom besloot om Jahanbakhsh en Dos Santos aan de zijkanten naast Friday te posteren in een 4-3-3 opstelling die verder geen verrassingen kent. 

De Ierse gasten van Dundalk hebben de opstelling op een aantal plekken aangepast ten opzichte van hun laatste competitiewedstrijd. Achterin heeft Brian Gartland een basisplek veroverd in de ploeg van Stephen Kenny. De trainer van de kampioen en koploper van de Irish Premier League heeft in zijn opstelling ook ruimte gevonden voor Stephen O'Donnell en Ronan Finn. 

De wedstrijd is vanaf 19:00 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner