14.09.2016 14:31

Lahm geen fan van Europese super competitie

Philipp Lahm hoopt niet dat de Champions League in de toekomst wordt vervangen door een Europese super competitie. De Duitser baalt dan ook van het feit dat het steeds moeilijker wordt voor 'kleine' clubs om zich te kwalificeren voor de Champions League.

In de toekomst moeten 'kleine landen' nog meer plaatsen inleveren, want vanaf het seizoen 2018/2019 krijgt de top vier van Europa vier startplaatsen in de Champions League. "Het gaat tegen mijn idee van voetbal in om een toernooi voor de elite te creëren waar de grootste clubs tegen elkaar spelen", aldus Lahm tegenover Goal.

"De aantrekkelijkheid van de Champions League is niet dat de grootste clubs tegen elkaar spelen", vervolgt de verdediger van FC Bayern München zijn verhaal. "Deze wedstrijden zal je altijd wel houden. Dit zijn natuurlijk de meest attractieve wedstrijden, maar blijft het leuk als Bayern en Real Madrid tien keer per jaar tegen elkaar spelen? Het doel is om voetbalfans over de hele wereld te bedienen en het voetbal in heel Europa verder te helpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner