07.09.2016 19:11

NEC bevestigt vertrek van technisch manager

Stadion De Goffert ligt er zonnig bij tijdens de competitiewedstrijd NEC - Almere City. (19-04-2015)
Stadion De Goffert ligt er zonnig bij tijdens de competitiewedstrijd NEC - Almere City. (19-04-2015)

Danny Hoekman is niet langer technisch manager bij NEC. De club uit Nijmegen heeft het vertrek van Hoekman bevestigd.

NEC laat via de officiële kanalen weten dat de verwachtingen niet bleken te stroken met de invulling en uitvoering van de functie. Hoekman werd op 1 juli aangesteld als technisch manager in De Goffert, maar heeft die functie slechts twee maanden mogen bekleden. Oud-speler Peter Wisgerhof, lid van de raad van commissarissen met technische zaken als portefeuille, neemt de taken van Hoekman voorlopig waar.

"Eind mei van dit jaar hebben we gezamenlijk besloten over te gaan tot een structuur waarin we de samenwerking met Futuralis Football Consultancy als technisch adviseur voortzetten, maar waar binnen NEC ook een technisch manager aangesteld zou worden als linking pin tussen het technisch hart, de algemeen directeur en de technische staf van NEC", zegt Wisgerhof op de website van NEC.

Hoekman, die nog een contract tot medio 2019 had, botste regelmatig met Futuralis. "We geloven nog steeds in deze structuur en in de aanstelling van een technisch manager die het beleid bewaakt en uitvoert. De samenwerking die we gestart zijn met Danny bleek alleen niet te werken op een wijze die we voor ogen hadden", aldus Wisgerhof.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner