07.09.2016 15:42

De Jong droomt in Turkije weer van Oranje

Nigel de Jong hoopt op een terugkeer bij het Nederlands elftal. De middenvelder verraste onlangs door op de slotdag van de transfermarkt het Amerikaanse Los Angeles Galaxy te verruilen voor het Turkse Galatasaray.

"Een van mijn doelen is om het shirt van Nederland weer te dragen", aldus De Jong tijdens zijn eerste persconferentie als speler van Galatasaray. De Jong werd tijdens de persconferentie tevens geconfronteerd met zijn overtreding op Xabi Alonso tijdens de WK-finale in 2010 tegen Spanje (1-0 nederlaag na verlenging). "Het is inmiddels zes jaar geleden. Ik deed het niet met opzet. Het was een beweging om de bal te veroveren. Ik kijk liever naar de toekomst."

De Jong wil dit seizoen kampioen worden van Turkije. "Dat is ons doel. Het enige wat ik wil in mijn carrière is prijzen pakken. Vorig seizoen ging de titel naar de concurrent, nu is het tijd om hem terug te halen", aldus De Jong, die veel met Wesley Sneijder heeft gesproken over een transfer naar Galatasaray. "Ik kreeg veel informatie van hem over de club. Vooral over de spelers en de manier van voetballen. Maar ik volgde de club al toen ik nog een kind was. Mijn vrienden en familie kunnen dan ook niet wachten tot ze me zien in een Galatasaray-shirt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner