03.09.2016 12:25

Pellè wil nooit meer een strafschop nemen

Graziano Pellè kreeg na zijn gemiste penalty op het EK in de kwartfinale tegen Duitsland bakken met kritiek over zich heen. De spits is niet van plan ooit nog een strafschop te nemen. Pellè maakte van tevoren een panenka-gebaar, waarna een zacht rolletje naast het doel van Manuel Neuer verdween.

"Een fout is zo gemaakt, maar ik moet lachen om de suggestie dat ik geen respect had voor Neuer. Als de meeste Italianen zo respectvol waren voor anderen als ik, dan zou het land er een stuk beter uitzien. Ik maakte dat gebaar om te voorkomen dat Neuer een hoek zou kiezen, maar toen ik hem ging nemen zag ik dat hij al had gedoken en moest ik mijn schot forceren."

Een strafschop zal Pellè niet snel meer nemen. "Nee, ik neem ze zelfs niet meer in China. Er zijn anderen die ze beter kunnen nemen dan ik", vertelt de Italiaan aan La Gazzetta dello Sport. De spits stapte deze zomer over van Southampton naar Shandong Luneng. "Het niveau ligt daar niet zo hoog als hier, maar het is niet waar dat scoren makkelijker is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner