03.09.2016 09:15

Kieft: "Advocaat is gewoon onbetrouwbaar"

Dick Advocaat kijkt vanuit de dug-out naar de wedstrijd van zijn Fenerbahçe tegen Kayserispor. (28-08-2016)
Dick Advocaat kijkt vanuit de dug-out naar de wedstrijd van zijn Fenerbahçe tegen Kayserispor. (28-08-2016)

Wim Kieft noemt Dick Advocaat en Marco van Basten onverantwoordelijk door hun vroege vertrek bij het Nederlands elftal. Advocaat verruilde zijn functie onlangs in voor hoofdcoach van Fenerbahçe. Van Basten gaat aan de slag voor de Wereldvoetbalbond FIFA.

"Bij de KNVB heerst op alle gebieden een totaal gebrek aan sterk leiderschap. Dat biedt iemand als Dick Advocaat de ruimte voor mooipraterij, maar die man heeft al zijn geloofwaardigheid verloren", schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. "Hij ging het voetbal iets teruggeven omdat het hem zo veel had geboden en vervolgens breekt hij al zijn beloftes voor geld."

"Dick is gewoon onbetrouwbaar en voelt evenals Van Basten geen enkele verantwoordelijkheid naar de mensen die hem hebben aangesteld", gaat de oud-spits verder. "Van Basten voelt evenmin enige verplichting naar de internationals van Oranje. Driekwart jaar geleden veegde hij de vloer aan met de opleiding van Ajax en deze week waren de Ajacieden aan de beurt."

Bovendien ziet Kieft in Hans van Breukelen niet de geschikte man als technisch directeur van de KNVB. "Ik ken hem uit de kleedkamer. Hij was in staat om het laatste beetje kracht en energie bij me te vermoorden. Hans slurpte alle energie op. Iedereen stoorde zich aan hem, hoewel hij in de grond een aardige jongens. Toch blijft het een keeper."

"Zoals Van Breukelen overal in staat, vloekt dat met de praktijkjongens als Van Basten en Advocaat. Het vertrek van die twee heeft ongetwijfeld te maken met de aanwezigheid van Van Breukelen bij de KNVB."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner