02.09.2016 14:42

Schwaab: "Tijd zal komen dat ik in basis sta"

Daniel Schwaab loopt het veld op tijdens de Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven. (26-07-2016)
Daniel Schwaab loopt het veld op tijdens de Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven. (26-07-2016)

Daniel Schwaab moet het voorlopig doen met een plaats op de reservebank bij PSV. De Duitse verdediger hoopt binnenkort een basisplaats te veroveren, maar voorlopig krijgen Héctor Moreno en Nicolas Isimat-Mirin de voorkeur van trainer Phillip Cocu.

De 28-jarige verdediger kwam deze zomer over van VfB Stuttgart en tekende voor drie seizoenen in Eindhoven, maar is niet naar PSV gekomen voor de reservebank. "De tijd zal zeker komen dat ik in de basis sta", zegt Schwaab in gesprek met PSV TV. "Natuurlijk wil iedere speler in de basis staan. Maar ik kan het goed plaatsen. Ik heb altijd ups en downs gehad in mijn carrière. Ik ben geen speler die gaat mokken. Ik weet dat hard werken op een gegeven moment zijn vruchten afwerpt."

Schwaab heeft hoge verwachtingen voor dit seizoen met PSV. "Ik wil kampioen worden en wil veel mooie wedstrijden spelen met PSV. Ook in de Champions League natuurlijk. Na twee kampioenschappen op rij, moeten we niet op onze lauweren rusten. We moeten hongerig blijven naar meer titels. Misschien winnen we dit jaar ook de beker. Het zou natuurlijk mooi zijn om twee titels te halen in mijn eerste jaar."

"Maar dat is nog een lange weg en veel werk, ik hoop dat het loont", vervolgt een realistische Schwaab. De verdediger maakte deze zomer voor het eerst de stap naar het buitenland, nadat hij in de Bundesliga voor Stuttgart en Bayer Leverkusen speelde. "Ik wilde weleens kans maken om kampioen te worden, goed voetbal te spelen met een verzorgde opbouw en mooi combinatievoetbal. Die kans zag ik hier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner