02.09.2016 12:29

Deschamps blij met winst: "Dit is bevredigend"

Djibril Sidibé (r.) probeert Andrea Belotti (l.) de bal te ontzetten in het oefenduel tussen Italië en Frankrijk. (01-09-2016)
Djibril Sidibé (r.) probeert Andrea Belotti (l.) de bal te ontzetten in het oefenduel tussen Italië en Frankrijk. (01-09-2016)

Frankrijk heeft veel vertrouwen geput uit de 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Italië. De ploeg van Didier Deschamps kwam goed voor de dag, na de verloren finale van het EK in eigenlijk, en legde de Italianen over de knie. Het was een goede testcase voor Les Blues in de aanloop naar de kwalificatiecampagne voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland.

Daar zit de ploeg bij Nederland ingedeeld in Poule A. De Fransen beginnen de kwalificatiepoule aanstaande dinsdag met een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. "Het kan altijd beter, maar dit is zeker bevredigend. Zeker om drie doelpunten te maken tegen Italië, een team dat normaal weinig weggeeft", meende bondscoach Deschamps na afloop van de wedstrijd tegen de Italianen tegenover de Franse pers.

Raphaël Varane, aanvoerder van de Franse ploeg, was het eens met de woorden van zijn trainer. "Dit geeft veel voldoening. We deden als team wat we moesten doen en bleven kalm, ook als Italië ons onder druk zette. Er zijn momenten dat we hebben geleden, maar dit was een goede voorbereiding op het duel met Wit-Rusland van dinsdag."

De centrale verdediger moest het EK aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Daarom was het een extra mooi moment dat hij de aanvoerdersband mocht dragen, bij afwezigheid van Hugo Lloris. "Als je het EK hebt beleefd vanachter de tv, ben je natuurlijk blij om weer terug te keren bij deze ploeg. En ja, het was een grote blijk van vertrouwen dat de trainer mij meteen de band gaf. Ik ben heel blij om onderdeel te zijn van deze groep."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner