02.09.2016 11:22

Voetbalatmosfeer drijfveer van keuze De Jong

Nigel de Jong laat zich met trots fotograferen bij zijn presentatie als nieuwe speler van Galatasaray. (31-08-2016)
Nigel de Jong laat zich met trots fotograferen bij zijn presentatie als nieuwe speler van Galatasaray. (31-08-2016)

Nigel de Jong leek op zijn plek te zitten in bij Los Angeles Galaxy, maar de verdedigende middenvelder kon niet goed aarden in Amerika. Daarom koos de Nederlander voor een terugkeer naar Europa. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij Galatasaray.

"Ik heb zes maanden in Los Angeles gezeten, maar ik wilde graag terug naar Europa", vertelt De Jong vrijdag in gesprek met De Telegraaf. "Ik houd van voetbal, ben een echt voetbaldier. Galatasaray bood me de kans terug te keren naar een plek met een echte voetbalatmosfeer."

De voormalig speler van Ajax twijfelde niet lang toen de Turkse club hem benaderde voor een rentree op de Europese velden. "Galatasaray is de grootste club in Turkije. Je hoeft niet met zoveel mensen te praten om ervan overtuigd te raken dat je hier aan de slag moet gaan." Galatasaray is voor De Jong is na AFC Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan en Los Angeles Galaxy zijn zesde werkgever.

De Jong heeft een duidelijk doel voor ogen. Zoals de meesten hem zullen kennen, heeft hij daar alles voor over. "Ik wil al mijn energie stoppen in de strijd om kampioen te worden", vervolgt de middenvelder, die bekende gezichten tegenkomt in Turkijke. "Dat ik de trainer (Jan Olde Riekerink, red.) en Wesley (Sneijder, red.) goed ken, zal me helpen bij de aanpassing."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner