02.09.2016 11:07

Achahbar: "Het maakt je onrustig in het hoofd"

Anass Achahbar baalt van een gemiste kans tegen sc Heerenveen. (27-08-2016)
Anass Achahbar baalt van een gemiste kans tegen sc Heerenveen. (27-08-2016)

Anass Achahbar hoopte zijn belofte bij PEC Zwolle meteen waar te maken, maar dat valt de voormalig aanvaller van Feyenoord vies tegen. De spits scoorde in de eerste vier wedstrijden van dit jaar nog niet. Dat knaagt aan Achahbar.

"Dat zet je aan het denken en maakt je onrustig in het hoofd", vertelt de 22-jarige linkspoot. In het oefenduel met FC Volendam (2-0 winst voor PEC), scoorde hij wel. Dat deed hij op zeer fraaie wijze. "Dan is het lekker dat je op deze manier raak schiet. Het is een oefenduel dat voor mij op het goede moment kwam."

Zijn ploeg huurde op de slotdag van de transfermarkt nog een spits. Nicolai Brock-Madsen werd overgenomen van Birmingham City. Trainer Ron Jans legt uit wat dat met de positie van Achahbar doet. "We hebben Achahbar niet afgeschreven. Anass heeft aanpassingsproblemen gehad bij ons, maar hij kan heel goed voetballen. Hij heeft het tegen Volendam negentig minuten lang goed volgehouden, maar zal alleen nog fitter moeten worden."

Ook de aanvaller zelf is blij met de komst van de Deen, want iedereen is gebaat bij een felle strijd om een basisplek. "Concurrentie is goed en dat ben ik de laatste jaren wel gewend. Bij Bal op 't Dak of Barcelona is er concurrentie, bij PEC Zwolle dus ook. Het is aan mij om te laten zien dat ik in de basis hoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner