01.09.2016 20:45

Standard Luik pikt transfervrije Belfodil op

Ishak Belfodil heeft een contract getekend bij Standard Luik. De aanvaller uit Algerije tekende bij de Belgische club een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. De 24-jarige is zodoende mogelijk een tegenstander van Ajax in de Europa League.

Sinds zijn vertrek bij Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten, zat Belfodil zonder club. Het voormalig toptalent van Olympique Lyon kon nog bij een club aansluiten na de transferdeadline, omdat hij transfervrij vrij was. Vorig seizoen was de aanvaller goed voor elf doelpunten in 23 competitieduels.

Belfodil stormde de voetballerij binnen via Lyon, maar daar kreeg hij nooit een vaste basisplaats. De veertienvoudig Algerijns international verkaste daarom naar Bologna FC, maar daar bleef hij slechts een paar maanden. In Italië speelde hij vervolgens voor Parma FC, Inter en AS Livorno, maar nergens kon hij zijn belofte waarmaken.

De voetbalbestuurder van Standard, Olivier Rénard, heette Belfodil van harte welkom en omschreef zijn kwaliteiten. "Hij is een polyvalente speler die op meerdere posities in de aanval uit de slag kan. Zijn lengte (1,92 m) is een troef en hij is ook technisch begaafd. Enkele jaren geleden was Ishak een grote Franse belofte, hij kijkt ernaar uit om zijn carrière te herlanceren op Sclessin."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner