01.09.2016 15:30

Neuer opvolger Schweinsteiger als aanvoerder

Manuel Neuer is de nieuwe aanvoerder van het Duitse elftal. De doelman neemt de band over van Bastian Schweinsteiger, die afscheid heeft genomen van de nationale ploeg.

Dat maakte de Duitse voetbalbond donderdagmiddag bekend. De dertigjarige Neuer maakte in 2009 zijn interlanddebuut. De Bayern München-goalie was er bij het WK van 2010 en 2014 bij en ook het EK van 2012 en 2016 miste hij niet. Zijn hoogtepunt als Duits international kwam in 2014 toen hij met de Duitse ploeg het WK won. De benoeming van Neuer tot aanvoerder is opvallend. Hij is pas na Oliver Kahn de tweede vaste keeper die is benoemd tot aanvoerder van het Duitse elftal.

"Manuel Neuer is voor mij de logische opvolger van Schweinsteiger. Hij heeft alles wat ik wens in een captain. Hij is een teamspeler en een rolmodel", legde bonscoach Joachim Löw zijn keuze uit. "Het is voor mij een grote eer. Ik ben trots op de aanvoerdersband, maar we weten allemaal dat dit team meerdere vooraanstaande spelers heeft, die hebben we allemaal nodig", reageerde de kersverse aanvoerder op het nieuws.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner