31.08.2016 19:12

Aanwinst Bel Hassani wil vlammen in Alkmaar

Iliass Bel Hassani viert zijn treffer tegen sc Heerenveen met een gebaar richting de camera. De middenvelder van Heracles Almelo opent de score tegen de Friezen. (02-10-2015)
Iliass Bel Hassani viert zijn treffer tegen sc Heerenveen met een gebaar richting de camera. De middenvelder van Heracles Almelo opent de score tegen de Friezen. (02-10-2015)

Iliass Bel Hassani tekende woensdag een contract voor vijf seizoenen bij AZ. De middenvelder is blij met zijn transfer en wil de hoge verwachtingen waar gaan maken in Alkmaar. Ook de clubleiding van AZ is verheugd met de komst van de creatieve linkspoot.

AZ verwacht Markus Henriksen nog voor het sluiten van de transfermarkt kwijt te raken. De Alkmaarders hebben met Bel Hassani al de gewenste opvolger in huis gehaald. De 23-jarige middenvelder is blij met zijn overstap van Heracles Almelo naar AZ. "Iedereen in de club is positief en heeft me hoog zitten. AZ doet altijd rond de vierde plek mee. Ik heb net Wout Weghorst en Ben Rienstra gesproken. Drie oud-Heraclieden bij elkaar, dat maakt de aanpassing makkelijker", vertelt Bel Hassani op de website van zijn nieuwe werkgever.

De geboren Rotterdammer wil de verwachtingen waar gaan maken dit seizoen en is ambitieus. "Ik wil laten zien waarom AZ me heeft gehaald. Afgelopen jaar heb ik een goed seizoen gedraaid, dat geeft me het vertrouwen dat ik hier mee kan. Ik ga elke dag keihard trainen en het m'n concurrenten zo moeilijk mogelijk maken."

Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, is verheugd over de komst van Bel Hassani. "Iliass is een creatieve, technisch vaardige middenvelder die zich de afgelopen seizoenen heeft opgewerkt tot een van de smaakmakers van de Eredivisie. We volgden hem al geruime tijd en nu hadden we de mogelijkheid om hem te halen. Met de kwaliteiten en creativiteit die Iliass meebrengt, is hij een goede aanvulling voor ons middenveld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner