28.08.2016 16:13

Bacuna baalt van streng optreden van Nijhuis

Voor deze overtreding krijgt Juninho Bacuna (l.) zijn tweede gele kaart. Hij brengt Luciano Narsingh (r.) ten val. (28-08-2016)
Voor deze overtreding krijgt Juninho Bacuna (l.) zijn tweede gele kaart. Hij brengt Luciano Narsingh (r.) ten val. (28-08-2016)

Juninho Bacuna kreeg tegen PSV al voor rust zijn tweede gele kaart. De middenvelder van FC Groningen oogde opgefokt, maakte veel overtreding en zat ook te mopperen op scheidsrechter Bas Nijhuis.

De jongeling ging een paar minuten na zijn eerste gele kaart tekeer tegen de leidsman. "Nou, tekeer gaan... Ik heb tegen hem gezegd dat het heel makkelijk was hoe hij fluit", vertelde Bacuna na afloop van het duel in gesprek met FOX Sports. Nijhuis waarschuwde de speler van FC Groningen dat hij rustiger aan moest doen.

"Hij riep me toen bij hem en zei: 'Als je nog een keer iets zegt of een overtreding maakt, krijg je je tweede gele kaart'", vervolgde Bacuna. Niet veel later vond dat moment al plaats, toen de speler van Groningen een overtreding maakte op Luciano Narsingh. "Die tweede gele kaart is geen overtreding. Er gebeurt eigenlijk niets. Geel vanwege mijn reactie? Dat is niet naar Nijhuis toe bedoeld. Dus tja..."

Ondanks de rode kaart van Bacuna hield FC Groningen toch stand. PSV kwam tot veel kansen, maar wist de bal niet achter Padt te prikken, waardoor de ploeg van Ernest Faber tevreden mocht zijn met een 0-0 gelijkspel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner