24.08.2016 11:22

Makelaarsconflict rondom NEC-aanwinst Mayi

Kévin Mayi baalt na een gemiste kans voor NEC Nijmegen tegen sc Heerenveen. (20-08-2016)
Kévin Mayi baalt na een gemiste kans voor NEC Nijmegen tegen sc Heerenveen. (20-08-2016)

Kévin Mayi is in een makelaarsconflict verwikkeld geraakt. De aanvaller is goed begonnen aan zijn avontuur in de Eredivisie met twee doelpunten voor NEC Nijmegen. Majid Ashria van het Qatarese World Sportbusiness claimt de speler te hebben aangedragen in Nijmegen.

Volgens Ashria is hij degene die Mayi heeft aangedragen bij technisch manager Danny Hoekman. Het contract met de speler zou achter zijn rug om zijn gesloten. "Ik heb Danny gebeld over deze speler. Hij zou er werk van maken. Danny zat eind juli in Manchester, ik in Saoedi-Arabië. Daar las ik dat Mayi medisch was gekeurd en direct een contract had getekend", vertelt Ashria aan Voetbal International.

"Hoe kan dat? Ik was toen nog nooit met hem bij NEC geweest." Mayi nam geen contact op met zijn makelaar. "Zo zijn spelers als er een aanbieding op tafel ligt. Ze hebben Mayi gepusht om te tekenen. Hij dacht dat het via mij was gegaan. Futuralis was ineens ook betrokken." Futuralis is het makelaarsbureau waarmee NEC een samenwerking heeft.

Keeper

"Ik bood ook een keeper aan", vervolgt de belangenbehartiger. "Die stond op nummer één op de lijst bij keeperstrainer Wilfried Brookhuis. Ik overlegde met Hoekman, maar werd teruggebeld door Johan Hansma van Futuralis. Hij stuurde een mail met de aanbieding. Salaris, auto. Vervolgens was ik met Mayi op de Open Dag van NEC, daar hoorden we opeens dat doelman Joris Delle medisch was gekeurd."

Hoekman wil niet al te veel kwijt over de situatie. "Ik kan niet ontkennen dat het zo is gegaan, maar verder wil ik niet op deze kwestie ingaan. Ik zit in het technisch hart van NEC met als enige doel het bewaken van de clubbelangen. Daar plaats ik af en toe kritische opmerkingen en vragen. Wellicht wordt dat als vervelend ervaren. Echter, sympathiek gevonden worden vind ik minder relevant dan het belang van NEC."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner