21.08.2016 20:56

Zaakwaarnemer Bailey dreigt met 'Wet van 78'

Leon Bailey (l.) dreigt met de bal voorbij Michiel Jonckheere (m.) te dribbelen tijdens de start van de competitie. (31-07-2016)
Leon Bailey (l.) dreigt met de bal voorbij Michiel Jonckheere (m.) te dribbelen tijdens de start van de competitie. (31-07-2016)

Een opmerkelijke wending in de transfersoap rondom Leon Bailey. Zaakwaarnemer Craig Butler probeert zijn cliënt bij KRC Genk mogelijk los te weken middels de 'Wet van 78’. "Ik heb de wet gelezen en kennis is macht", stond er te lezen op de Facebookpagina van zijn zaakwaarnemer.

De 'Wet van 78' biedt sporters in België de mogelijkheid om hun contract af te kopen. Daarvoor moet de sporter zijn werkgever het totale salaris tussen opzegging en het einde van het contract compenseren. Volgens de Telegraaf zou het in het geval van Bailey gaan om een bedrag van 3,5 miljoen euro bruto gaan.

Inmiddels heeft zaakwaarnemer Butler het bericht verwijderd en laat hij nog in het midden of hij gebruik maakt van de wet. In andere berichten maakt de openhartige makelaar gehakt van Peter Maes, de huidige trainer van KRC Genk. "Hij (Peter Maes) is geen intelligente coach. Alleen maar roepen naar zijn spelers dat ze moeten zwijgen. Ik moet vanaf de zijlijn toezien hoe mijn zonen ongelukkig ogen als ze spelen."

Wet van 78
Het gebruik van de sportwet uit 1978 is een nieuw hoofdstuk in de rel rond de transfer van Bailey naar Ajax. De Amsterdammers zagen onlangs een bod van elf miljoen euro plus vier miljoen aan bonussen op de Jamaicaanse linksbuiten geweigerd worden. De Belgische Limburgers hielden vast aan hun vraagprijs van 20 miljoen euro plus één jaar huur.

Het is niet de eerste keer dat de ‘Wet van 78’ genoemd wordt bij een mogelijke transfer tussen KRC Genk en Ajax. Op 16 juni 2006 kondigde de advocaat van Steven Defour aan dat de middenvelder op het punt stond zijn contract te verbreken op basis van de sportwet. Deze overgangsmethode weigerde Ajax, waarna de middenvelder voor een lager bedrag vertrok naar concurrent Standard Luik.

KRC Genk wenst vooralsnog niet te reageren op de nieuwe ontwikkelingen rondom de transfersoap. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner