21.08.2016 18:35

El Ahmadi bezorgt Feyenoord zege bij Heracles

De spelers van Feyenoord komen bij elkaar nadat de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong zijn gekomen tegen Heracles Almelo. (21-08-2016)

Feyenoord heeft op bezoek bij Heracles Almelo met 0-1 gewonnen. Karim El Ahmadi kroonde zich in Overijssel tot matchwinner door in de eerste helft voor de enige treffer te zorgen. Feyenoord blijft door de winst koploper.

Heracles-trainer John Stegeman had geen verrassingen in zijn basisopstelling. Zo was er opnieuw een basisplaats voor jongeling Justin Hoogma. Hij stond samen met Mike te Wierik centraal in de verdediging. Ook Paul Gladon verscheen weer aan de aftrap. De spits scoorde vorige week twee keer tegen Willem II, maar miste ook twee strafschoppen. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst liet Steven Berghuis voor het eerst aan de aftrap verschijnen. De huurling van Watford speelde als rechtsbuiten, Jens Toornstra stond op het middenveld en Tonny Vilhena speelde vanaf de linkerkant.

In de eerste helft speelden beide ploegen bijzonder slordig. Feyenoord was als eerste ploeg gevaarlijk. Een voorzet van Berghuis belandde zomaar tegen de paal. Even later vuurde Rick Karsdorp de bal richting doelman Bram Castro, maar de doelman wist zijn doel schoon te houden. Aan de overkant kwam Feyenoord twee keer goed weg. Eerst schoot Iliass Bel Hassani net naast en even later zat doelman Brad Jones volledig mis, maar wist Thomas Bruns niet voor de 0-1 te zorgen. In de dertigste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Via de kluts viel de bal voor de voeten van Karim El Ahmadi, die de bal hard en hoog achter Castro schoot.

Na de pauze gingen beide ploegen verder met hun slordigheden. De eerste goede kansen in de tweede helft waren voor de gastheren. Eerst nam Bel Hassani het doel van Jones onder vuur, even later schoof Bruns de bal net naast. Aan de overkant was Feyenoord wel gevaarlijk, maar tot grote kansen leidde dat niet. Doelman Castro hoefde amper in actie te komen. De beste mogelijkheid van de tweede helft was voor spits Gladon. Op aangeven van Bel Hassani kopte hij in kansrijke positie over. Een slotoffensief van Heracles kwam er niet echt. In de slotfase moest Jones nog wel ingrijpen op een pegel van Bel Hassani.

Door de overwinning staat Feyenoord weer aan kop van de Eredivisie. De Rotterdammers hebben negen punten uit drie wedstrijden en hebben een beter doelsaldo dan PSV en ADO Den Haag. Feyenoord scoorde al acht keer en incasseerde nog geen tegentreffer. Heracles Almelo blijft staan op vier punten uit drie duels en staat daarmee op de negende plaats.

Door: Bob van Dijk