16.08.2016 10:29

Levchenko mist leider bij zwak FC Groningen

Hedwiges Maduro (m.) baalt met zijn medespelers van de 1-0 voor Excelsior. De verdediger wordt al na een half uur vervangen. (13-08-2016)
Hedwiges Maduro (m.) baalt met zijn medespelers van de 1-0 voor Excelsior. De verdediger wordt al na een half uur vervangen. (13-08-2016)

FC Groningen kent een dramatische competitiestart. De ploeg van trainer Ernest Faber verloor de eerste twee wedstrijden en kreeg al zeven doelpunten tegen. Bovendien wisten de Groningers nog niet eenmaal een doelpunt te maken. Volgens Evgeniy Levchenko mist de club een leider.

Levchenko, oud-speler van FC Groningen, zag de ploeg van Faber met 0-5 verliezen van Feyenoord. Zaterdag volgde een pijnlijke nederlaag bij Excelsior (2-0). "Ik mis vooral een leider", laat Levchenko weten in het Algemeen Dagblad. "Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren zetten andere spelers neer en zorgden in de as voor rust. Nu staan er timide jongetjes. Maduro zou de leidersrol op zich moeten nemen, maar hij werd tegen Excelsior na een half uur gewisseld. En van Ruben Yttergard Jenssen, een nieuwe speler, mag je dat nog niet verwachten."

Faber koos de afgelopen twee wedstrijden voor Hedwiges Maduro en Etiënne Reijnen als duo in hart van de defensie. Beide spelers maakten een zeer slechte indruk. Volgens Kees Kwakman, die in het verleden twee jaar bij Groningen speelde, ligt daar het probleem. "Andreas Granqvist was de laatste échte verdediger die ze hadden. Groningen haalde mij als middenvelder, maar door omstandigheden speelde ik centraal achterin. Later gebeurde hetzelfde met Rasmus Lindgren en Hedwiges Maduro. Kennelijk hebben ze problemen om goede verdedigers te vinden. Al maakte Samir Memišević, die zaterdag inviel, een sterke indruk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner