07.08.2016 18:55

Zlatan helpt Manchester direct aan een prijs

Lang leek het treffen tussen Leicester City en Manchester United op strafschoppen af te gaan stevenen, maar een kleine tien minuten voor tijd was het Zlatan Ibrahimović die met een kopbal de 1-2 aantekende. Op zondag won United daarmee de eerste prijs van het seizoen.

Op Wembley begon de strijd tussen de kampioen en bekerwinnaar van het afgelopen seizoen gezapig. Het eerste kwartier gebeurde er zeer weinig. Het publiek kreeg het eerste hoogstandje pas na een kleine twintig minuten voorgeschoteld. Een goede combinatie tussen Jamie Vardy en Shinji Okazaki gaf de Japanner de kans op een doelpoging, welke via een Manchester-been maar nipt naast het doel viel. Uit de hoekschop die daarop volgde kopte de Japanner de bal tegen de lat.

Manchester wist daar lange tijd weinig tot niets tegenover te zetten. De roodhemden kwamen in de eerste helft eigenlijk maar tot één echte kans, welke ook direct tot een treffer leidde. Jesse Lingard verliet na iets meer dan een half uur spelen de flank en zette in de as een dribbel in. Vanaf de middencirkel tot aan het strafschopgebied dribbelde bij langs vier tegenstanders, waarna hij oog in oog met doelman Kasper Schmeichel rustig genoeg bleef om te kunnen scoren.

Kort na de rust trok Leicester de stand gelijk. De kampioenen begonnen beter aan de tweede helft, maar hadden de hulp van Marouane Fellaini nodig voor de treffer. De Belg speelde de bal veel te kort terug op zijn doelman, waarna Vardy de bal op kon pikken en David de Gea wist te omspelen. De scherpschutter van het vorige seizoen schoof de bal daarna beheerst in het doel voor de 1-1.

Na de gelijkmaker belandde de wedstrijd in een zeer rommelige fase. Door de vele wissels, beide ploegen mochten in deze wedstrijd maar liefst zes keer wisselen, en door het slordige spel, was de amusementswaarde zeer laag. Kansen vielen er voor beide doelen amper waar te nemen.

Richting het einde van de tweede helft kwamen er nog wel kleine kansen voor onder anderen Zlatan Ibrahimović en Ahmed Musa. Zlatan zelf vond het echter een kleine tien minuten voor tijd voldoende. Bij een voorzet vanaf de rechterkant sprong de spits hoger dan zijn directe tegenstander, Wes Morgan. Hij kopte de bal tegendraads, via de binnenkant van de paal, onhoudbaar achter Schmeichel, waarmee hij zijn ploeg richting de eerste prijs van het eerste seizoen wist te helpen.

In de laatste minuten kon Leicester deze late treffer niet meer ongedaan maken, waarmee José Mourinho al vroeg in het seizoen zijn eerste prijs met Manchester United op zijn naam heeft weten te schrijven.

Door: Dennis Korpel